Originálna biela helma príslušníkov ZNB so štítom v múzeu totality nesmie chýbať

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

Vidieť ju aj na najznámejších fotografiách zo zásahu na  Národní třídě 17. novembra 1989. Fotografie príslušníkov verejnej bezpečnosti  obuškami  mlátiacich bezbranných ľudí kričiacich „máme holé ruce“  sa stali kultovými a brutálny zásah vtedajších policajtov neospravedlniteľný.

Biela helma so štátnym znakom sa stala akýmsi symbolom  17. novembra a preto jej originál v pripravovanom múzeu chýbať rozhodne nesmie.

Vydražená bola tento týždeň a už čaká na dokončenie priestorov, v ktorých nájde svoje stále miesto.

15 KOMENTÁRE

  1. sused 17. mája 2021, 10:36 – suhlasim. Slovensko sa nevysporiadalo s STB a vlastne ani komunistami a vysledky vidime – prakticky vsetci oligarchovia ovladajuci politikov maju povod (ich rodicia) v byvalej STB.

    Nasledky budu rieist este generacie po nas.

  2. Za TOTALITY , sme mali rozky za par halierov , kazda zacinjuca rodina dostala byt , kupele povinne , podnikove chaty dobrovolne povinne , pivo palene lacne ze sa v krcmach stalo v rade tak ako na vianoce na juzne umele ovocie ,
    NO strasne casi to boli TOTALITNE fuuuj

  3. Preto to skrachovalo lebo zapadny system ktory je schopny fungovat len ako parazit, potreboval pred vlastnou krizou a krachom systemu nove uzemia na parazitovanie. Tak cielene dehonestoval a podkopaval socialnejsi system az ho napokon rozlozil, nasledne rozkradol, obsadil a lacno skupil.

  4. pre Anonym 17. mája 2021, 20:52
    Západ nato šiel šikovne a niekoľko desaťročí. Dostával sa pod kožu mladým, umelcom, študentom, vedcom, a aj akože disidentom, ktorých si platil a tým pádom načechrali politický systém. A potom tu boli zmrdi z radov ŠTB a politikov, ktorým to zachutnalo a povedali si, prečo brať v malom, keď si rozoberieme republiku a národ nám k tomu pomôže. Im dáme hovno a ešte nám poďakujú, akože za slobodu. Takže teraz sme slobodní a ten kto nato má, môže aj cestovať aj študovať aj si dobre žiť. A kto nemá, môže skapať od hladu, od zimy, na ulici, ale slobodne. A tešme sa z toho, že pár vydrbancov, typu Havel a spol sa dostali k miliardovým majetkom, a 99% národa sa skladá na dlhy, ktoré narobili a stále robia naši „demokratický spasitelia.“ A západ sa z nás smeje, že ako môže byť niekto tak sprostí na svete. Nechať si zlikvidovať komplet hospodárstvo, robiť im lacných otrokov a kupovať predražený bordel.

  5. Este stastie, ze sovietske Rusko sa tym vrahom z vólstrítu ubranilo. A len tak preteka blahobytom. Im sa pod kozu cez tie hrube fufajky len tak nedostanu.

  6. pre Jozef 18. mája 2021, 6:35
    Máš pravdu, v USA sú všetci milionári a to sa nemuseli vrahom z vólstrítu ani brániť. Tí totiž svoje sračky a dlhy radi hádžu na krk ostatným. A mali sme to šťastie okúsiť si to sami v 2009. Ešte, že toho veľkého brata spoza Atlantiku máme, inak by sme sa moc nudili. Nemal by kto kurviť svet.

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: