Podstatne ťažší život obmedzenia pre COVID-19 spôsobujú aj kamionistom

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

Bratislava – D1 /  Výrazné opatrenia zavedené nielen na území Slovenskej republiky v súvislosti s obmedzením šírenia COVID-19 sa dotkli nielen nás samotných obyvateľov. Svoje si v práci „užívajú“ aj prepravcovia resp. vodiči kamiónov v medzinárodnej preprave. Zdĺhavé čakania na hraniciach, ktoré v Schengenskom priestore boli na dlhé roky minulosťou sa zvýšenými kontrolami stali pravidlom aj pre nich. Dlhé kolóny čakajúcich kamiónov tak bolo vidno prakticky na všetkých hraničných priechodoch.

Kamionisti nemajú ľahkú robotu ani za normálnych, štandardných podmienok. Väčšinou sa stravujú a aj voľný čas trávia priamo v kamiónoch a to vrátane odpočinku a spánku. Určitou možnosťou slušného jedla, sadnutia si za normálny stôl alebo sprchy je zastavenie na benzínovom čerpadle poskytujúcom tieto služby práve pre kamionistov. Toto však bolo výrazne obmedzené práve opatreniami zavedenými v súvislosti s potlačením šírenia COVID-19.

Kamionisti boli dokonca inštruovaní tak, aby na území krajín cez ktoré tranzitujú sa zdržiavali čo najkratší čas s čo najmenším počtom zastávok. Keď aj zastavili na veľkých parkoviskách z dôvodu povinnej bezpečnostnej prestávky, ich komfort bol výrazne obmedzený práve takmer neexistujúcimi službami, na ktoré pri niekoľkodňových až týždňových cestách sú odkázaní.

Pri vjazde do Bratislavy z D1, resp. na obchvat mesta smerom na hranice s Maďarskom, Rakúskom a Českou republikou (tranzit cez Slovenskú republiku z Poľska a Ukrajiny) je ešte stále na veľkom LED paneli upozornenie, aby sa kamionisti na území SR zdržiavali čo najmenej.

Nie sme teda my jediní, kto opatreniami a obmedzeniami v súčasnosti trpíme najviac.

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: