Opatrenia na hraničných priechodoch platné od pondelka

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  S účinnosťou od 20. 09. 2021 schválila vláda SR svojim uznesením prechod z II. stupňa na I. stupeň v rámci Alert systému pre prijímanie protiepidemických opatrení na vnútorných hraniciach Slovenskej republiky.

V súvislosti s touto zmenou sa zníži rozsah výkonu preventívno-bezpečnostných kontrol na vnútorných hraniciach a kontroly už budú vykonávať len príslušníci Policajného zboru.

Upozorňujeme však, že aj napriek zníženiu rozsahu kontrol, sú osoby prichádzajúce zo zahraničia povinné dodržiavať karanténne povinnosti. Tie sú upravené v platnej vyhláške Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 231/2021, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia ku karanténnym povinnostiam osôb po vstupe na územie Slovenskej republiky v platnom znení.

Pri kontrolách budú príslušníci Policajného zboru aj naďalej preverovať splnenie povinnosti registrácie na webe e-hranica a splnenie podmienok na uplatnenie výnimky z karanténnych povinností.

Uvoľnené sily Policajného zboru a ozbrojených síl budú využívané na kontroly dodržiavania opatrení v súčinnosti v regionálnymi  úradmi verejného zdravotníctva najmä v červených a bordových  okresoch. 

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: