Príslušníci Policajného zboru vykonávajú intenzívne náhodné kontroly pri vstupe na územie SR, pribudne pruh pre očkovaných

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|   Od pondelka 5. júla 2021 je Slovenská republika v II. fáze a riadi sa systémom Alert, čo znamená, že sú zavedené náhodné, avšak intenzívne, kontroly dodržiavania povinností osôb vstupujúcich na územie Slovenskej republiky cez jej vnútorné a vonkajšie hranice, vrátane letísk. Kontroly sú naďalej vykonávané vo vytypovaných vlakoch a na vlakových staniciach. Výnimku z kontrol má nákladná doprava.

 

Príslušníci Policajného zboru pri zdravotno-bezpečnostných kontrolách preverujú splnenie povinnosti registrácie na webe e-hranica, alebo preukázanie splnenia podmienok na uplatnenie výnimky z karanténnych povinností.

 

Tam, kde je to možné, najmä na veľkých cestných priechodoch, bude vytvorený čo najväčší možný počet jazdných pruhov, pričom jeden jazdný pruh bude určený pre očkované osoby.

 

Z dôvodu zabezpečenia plynulosti premávky žiadame občanov, aby si pred príchodom na miesta kontroly pripravili všetky potrebné doklady, potvrdenia alebo mobilné zariadenia s digitálnymi formami potvrdení. Príslušníci Policajného zboru kontrolujú digitálne COVID preukazy prostredníctvom mobilných čítacích zariadení. Pri kontrolách im pomáhajú príslušníci Ozbrojených síl Slovenskej republiky a v prípade potreby prisľúbili pomoc aj príslušníci Finančnej správy SR.

 

Pri  zavedení  kontrol dodržiavania vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR došlo k nárastu čakacích dôb. Aktuálne je situácia pokojná a  príslušníci Policajného zboru vybavujú cestujúcich priebežne. So zvýšenými čakacími dobami treba počítať najmä v ranných a popoludňajších hodinách.

Vláda svojim uznesením rozhodla o uzatvorení vybraných, menej frekventovaných  hraničných priechodov na vnútorných hraniciach z dôvodu efektívnejšej  kontroly. O tom, či  dôjde k prehodnoteniu zatvorenia resp. otvorenia niektorých hraničných priechodov, musí  rozhodnúť vláda svojim uznesením.

 

 

2 KOMENTÁRE

  1. Cestoval som rychlikom a prekvapila ma starostlivost policajtov o cestujucich,prechadzali sa vo vlaku a kontrolovali nosenie rusok,ked zistili,ze niektori driemajuci cestujuci ma zle nasadene rusko tak ho zobudili a upozornili
    ho,aby si rusko spravne nasadil,to ze tam banda ciganska hulakala a nemali ziadne ruska,to si nevsimali..pomahat a chranit..

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: