Zasadnutie Ústredného krízového štábu: Cestovanie sa zatiaľ obmedzovať nebude, no bude povinná registrácia v e-hranici

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

Nakoľko sa nový variant vírusu s názvom Delta rozšíril už aj do európskych krajín, bude to znamenať sprísnenie podmienok na hraniciach aj pri vstupe do Slovenskej republiky.

Dnes zasadal Ústredný krízový štáb, po ktorom minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský uviedol, že cestovanie sa zatiaľ obmedzovať nebude. Avšak požiadal všetkých občanov, aby sa registrovali na očkovanie, aby sa v čase dovoleniek mohli bez problémov vrátiť späť na Slovensko. Tiež sa budú musieť povinne registrovať v e-hranici, čo bude prísne kontrolované.

Vladimír Lengvarský povedal: „Vstupenkou od istej doby, ktorá nebude asi veľmi dlhá, bude očkovanie, a potom registrácia v tzv. e-hranici s potvrdením PCR testovania, ktoré bude vykonané 5. alebo 8. deň podľa nariadenia Úradu verejného zdravotníctva.“

Najnovšie by sa malo spustiť aj očkovanie v ambulanciách všeobecných lekárov a pediatrov a naďalej by mali fungovať aj mobilné očkovacie tímy. Spustená bola už registrácia na ďalšiu vakcínu a to Johnson & Johnson. Vakcína je jednodávková a poskytuje ochranu proti ochoreniu už po 14 dňoch po aplikácií.
Pre pendlerov bude podmienkou vstupu očkovanie alebo povinná registrácia na e-hranici.
Profesor Vladimír Krčméry hovorí o tretej vlne, novej epidémii. Variant Delta má byť 2-7 krát nákazlivejší a má dlhšiu inkubačnú dobu.
Minister vnútra Roman Mikulec uviedol, že hraničné priechody budú nepretržite kontrolované, v akom režime však určí vyhláška ÚVZ SR. Vo vyhláške bude tiež uvedené, aké údaje budú policajti na hraniciach kontrolovať. Buď to budú COVID pasy alebo povinná registrácia v e-hranici.

1 komentár

  1. Kašlem na vašu vstupenku,do mňa tej sajrajt nedostanete.A kto chce cestovať na dovolenku,nech sa páči,potom štátna karanténa a test!

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: