RegioJet vypraví v lete opäť vlaky do Chorvátska. Pôjdu do Rijeky a po novom aj do Splitu. Prípojné autobusy potom napoja celé jadranské pobrežie

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

RegioJet |MM|  Najväčší stredoeurópsky súkromný osobný železničný dopravca, RegioJet, bude v tohtoročnej letnej sezóne opäť prevádzkovať vlakové spojenie zo Slovenska do Chorvátska. Prvý spoj by mal na cestu vyraziť v piatok 28. mája 2021 a pôjde po novej trase: z Bratislavy cez Budapešť, Záhreb do Rijeky a Splitu.

Garantované prípojné autobusové spoje zo staníc Rijeka, Split a Gračac obslúži všetky významné dovolenkové destinácie na chorvátskom pobreží Jadranu – od Istrie až po Dubrovník. Novinkou budú nadväzné autobusové spoje do letovísk Kotor v Čiernej Hore a Neum v Bosne a Hercegovine.

 

Ceny cestovných lístkov budú začínať rovnako ako vlani na 22 eurách

RegioJet začne predpredaj cestovných lístkov už počas februára; kompletné ceny budú začínať rovnako ako vlani na 22 eurách za jednosmerný cestovný lístok na sedačke a 30 eurách za cestovný lístok v lôžkovom kupé. Cestujúci budú mať k dispozícii všetok servis RegioJet vrátane internetu či kávy zdarma.

Spojenie vlaky RegioJet do Chorvátska ponúkne najväčšie a najpohodlnejšie pokrytie dovolenkových destinácií pri Jadrane za najvýhodnejšie ceny.

 

V júni a septembri pôjdu spoje 3x týždenne; v júli a auguste potom denne

Vlakové spoje budú mať podobný cestovný poriadok ako v minulom roku – s odchodom večer z Bratislavy. Do Rijeky prídu na druhý deň v skorých dopoludňajších hodinách; do Splitu potom bude príchod skoro popoludní. V opačnom smere budú odchádzať popoludní zo Splitu a večer z Rijeky s príjazdom ráno druhý deň do Bratislavy, Brna a Prahy.

V júni a v septembri budú vlakové spoje jazdiť 3x týždňa s odchodmi z Bratislavy v piatok, v nedeľu a v utorok a z Chorvátska v sobotu, pondelok a stredu; v júli a auguste budú spoje jazdiť v každom smere denne. Vlaková súprava bude zostavená z lôžkových vozňov a tiež z vozňov so sedačkami. Vďaka novej trase ponúkne RegioJet cez leto tiež úplne nové priame spojenie vlakom do Záhrebu.

 

Kapacita vlaku bude viac ako 650 cestujúcich

Súprava by mala mať 15 vozňov s viac ako 650 miestami pre cestujúcich. Vo vlaku bude k dispozícii servis RegioJet vrátane raňajok zadarmo, pripojenia k internetu, možnosti rezervácie celého lôžkového kupé pre štyri osoby za cenu troch, prepravy bicyklov a ďalších služieb, ktoré RegioJet ponúkal vo svojich vlakoch do Chorvátska aj v minulom roku.

 

Vlaky RegioJet vyšli do Chorvátska prvýkrát v minulom roku. Celkom v oboch smeroch prepravili viac ako 60 tisíc cestujúcich a ich prevádzka sa stala symbolom minuloročnej letnej dovolenkovej sezóny. Priemerná obsadenosť spojov bola 90%.

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: