13 rokov v Schengene, tento rok bol pre pandémiu ťažkou skúškou

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

MV SR |MM| Slovensko je od polnoci z 20. na 21. decembra 2007 súčasťou najväčšej zóny voľného pohybu na svete. Patríme do skupiny 26 krajín, medzi ktorými sa môže voľne pohybovať viac ako 400 miliónov ľudí.

Tento rok zažíva Schengen jedno z najťažších období. Voľný pohyb sa razom pre pandémiu stal utópiou, mnohé krajiny obnovili kontroly a niektoré vrátane Slovenska na určitú dobu zavreli hranice.

Situáciu je náročná aj v týchto dňoch, keď počty nakazených a hospitalizovaných stúpajú vo viacerých krajinách a preukázanie sa negatívnym testom na COVID-19 alebo karanténa sa stáva pri prekračovaní hraníc štandardom.
O pár dní tu máme najkrajšie sviatky roka a toto obdobie býva tradične predovšetkým o stretávaní sa s rodinou a cestovaní, a to aj v rámci Slovenska.

Prosíme, buďme v tejto situácii zodpovední a riaďme sa nastavenými pravidlami. Len tak sa nám podarí čo najskôr upokojiť situáciu a tešiť sa znovu aj z cestovania. Sme v tom všetci spolu.

1 komentár

  1. iste nam je super , byt v posranej EU, Chudoba kam sa len pozrieme. Keby sme vedeli ze Havel bol zapredanec zapadu tak nejdeme strngat, ale ho obesime na poulicnej lampe. Od 89 kazda vlada, len rozkradla co tu nasi predkovia budovali a nabalila sa na tom len vlada a ich kamarati. Dnes tu mame 3O rokov akoze demokracie a co sa deje? Od 89 nam taraju ako musime opasky utahovat a pritom nam tu vzniklo kopec milionarov, Oligarchov co nechaju zavrazdit cloveka. Kolko ludi umrelo , lebo sa ocitlo na ulici? Kolko ludi umrelo, lebo zdravtnictvo je v dezolatnom stave, kolko Romov je ciganov , lebo parazituju na davkach , miesto toho aby ich stat vychovaval a naucil pracovat , To v byvalom rezime nehrozilo. Havel dostal miliony zo zapadu na tribune nam kecal, ako nebudeme byvat v kralikarnach /bytoch/ , dnes je clovek rad ak si moze vziat hypoteku na 30 rokov za kralikaren /byt/ a uspesne ju splatit, aby neskoncil na ulici. Toto je ta demokracia? Prezivat zo dna na den ?! A len dufať, že nedostane clovek zakernu chorobu, pretože pre zapad sme smetisko a vyvazaju sem potraviny 2 – 3 tiedy. Do jedneho co kecali na tribunach v 89 treba dohladat , majetok skonfiškovat, Budaj, Kanzko a jeho milionova vila na Slavine, …. A potom kazdeho jedneho niktosa co bol pri hrante od 89 , kazdeho do jedneho preveriť až na kozu, co ma odkial ma. Nesedi to tak skonfiškovať v prospech statu. Plus ked vlada nezavedie hmotnu zodpovednost už konecne, ako Matelko prezentoval, tak aj ich zavesit na poulicnu lampu. uz mame toho dost !!!

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: