Fotopublikácia predstaví Šaľu a okolie z vtáčej perspektívy

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

Vydaním ojedinelej publikácie chcú pomôcť rozvoju turizmu na dolnom Považí.

Podporiť rozvoj domáceho cestovného ruchu a predstaviť krásy Šale a jej okolia z vtáčej perspektívy je hlavným cieľom pripravovanej fotopublikácie Šaľa a okolie z neba.

Realizátori leteckého fotografovania Slovensko z neba aktívne pracujú na zostavení najzaujímavejších záberov na mesto Šaľa a jej najbližšie okolie. Vydaním ojedinelej publikácie chcú pomôcť rozvoju turizmu v tomto kraji.

V súčasnosti čelíme negatívnym dosahom na cestovný ruch na Slovensku, ale aj v zahraničí. Rozhodli sme sa pomôcť tomuto odvetviu vydaním fotoknihy, ktorá bude inšpiráciou pre naplánovanie si rodinného výletu či krátkeho pobytu so svojimi priateľmi v dolnopovažskom regióne,“ uviedol Milan Paprčka, letecký fotograf.

V týchto dňoch pracujú na tom, aby Šaľa, ktorá patrí medzi najstaršie mestá na Slovensku, bola zviditeľnená netradičným spôsobom, a to z vtáčej perspektívy.

„Mesto Šaľa sa v 11. storočí nazývala aj „Terra Wag“ (Územie Váhu), čo je vlastne dnešná Šaľa, Diakovce a Kráľová nad Váhom. No menej známe prívlastky ako kráľovskí chovatelia bobrov, nosiči rybárskych sietí či lámači ľadu, sa s mestom spájajú práve kvôli kráľovským služobníkom, ktorí žili v tunajších dedinách, upresnila Andrea Farkašová, média manažérka.

 

Hoci rozlohou patrí šaliansky okres medzi tie najmenšie, no zato hustota osídlenia takmer jedenapolkrát prevyšuje slovenský priemer. Mesto malé, ale s veľkým počtom možností spoznávania tohto kraja. Ako doplnila Farkašová, „preto v pripravovanej knihe nebudú chýbať zábery na samotné kultúrne pamiatky mesta Šaľa, kaštieľ v Močenoku, rybník v Tešedíkove, či meandrujúci Váh obmývajúci dediny ako Kráľová nad Váhom, Vlčany, Neded alebo Zemné. Práve v nich obyvatelia neúnavne rozvíjajú roľnícke tradície už tisícročia.“

 

Potencionálnemu návštevníkovi mesta Šaľa či jeho okolia napomôže fotopublikácia pre naplánovanie si nejedného výletu v tejto zaujímavej oblasti Podunajskej nížiny.

 

zdroj: cbs.sk

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: