Tranzit cez územie Rakúska naďalej povolený. Potrebujete však nové tlačivo

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

MV SR |MM|  Podľa aktuálneho nariadenia ministra zdravotníctva Rakúskej republiky je pri prejazde (tranzite) cez územie Rakúska potrebné vyplniť nové tlačivo o tranzite. Rakúske orgány odporúčajú tranzitujúcim osobám mať toto tlačivo už vytlačené a vypísané, aby sa predišlo dlhým a zbytočným kolónam na hraničných priechodoch.

V súvislosti s novým nariadením dokladovať prejazd tlačivom o tranzite sa cez víkend tvorili rozsiahle kolóny s čakacími dobami 10 až 14 hodín. Najhoršia bola situácia v noci zo soboty na nedeľu, kde sa na hraničných priechodoch so Slovinskom pri vstupe do Rakúska (Karawankentunnel a Loiblpass) čakalo najdlhšie. Zdržanie bolo spôsobené vypĺňaním tlačiva o vstupe na územie Rakúska, resp. tranzite. V nedeľu sa situácia zlepšila, boli vykonávané iba námatkové kontroly. Minister zdravotníctva  Rakúska uviedol, že prišlo k nesprávnej interpretácii nariadenia, kde nie je uvedená povinnosť kontrolovať každú prichádzajúcu osobu alebo vozidlo.

Tranzit cez územie Rakúska je naďalej povolený

Na hraniciach SK-AT sú  v určitých časových intervaloch vykonávané zdravotné kontroly – meranie telesnej teploty. Na vstupe do Rakúska môže teda dochádzať k zdržaniu.  Vstup do Rakúska zo Slovenskej republiky pre občanov SR je v týchto dňoch možný bez ďalších obmedzení s výnimkou zdržania na cestách kvôli kontrolám.

Tranzit 22.8. DE

Tranzit 22.8

 

 

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: