V Minsku sa o 15:30 h začína ďalšia veľká demonštrácia. Masy ľudí žiadajú odstúpenie Lukašenka a slobodné voľby.

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

V Minsku sa o 15:30 h začína ďalšia veľká demonštrácia. Masy ľudí žiadajú odstúpenie Lukašenka a slobodné voľby.
Zhromaždeniu predchádzalo mohutné zastrašovanie zo strany štátu. Diktátor si navliekol uniformu a šiel k armáde pozbudzovať na tvrdý zásah. Obvinil protestujúcich, že vytvorili fašistické bojové skupiny. Šéf armády vyhlásil, že demonštrácia je ilegálna a jeho vojaci budú strieľať. Policajti pristavili do centra hlavného mesta nákladiaky, ktorými naposledy odvážali zatknutých. Tajná služba si pristavila neoznačené mikrobusy s tmavými sklami. Polícia zablokovala prístupové cesty do Minska a nepúšťa ľudí z vidieka do mesta, aby sa nemohli zúčastniť na podujatí. Zavreli aj stanice metra, takže ľudia musia šliapať peši, a tak pôjdu aj nazad večer domov… Fízli budú na nich ľahšie v uliciach poľovať.
Veľký rešpekt všetkým desaťtisícom, ktorí napriek všetkému prišli a stále prichádzajú. Riskujú doslova život aj zdravie, lebo diktátor je zrejme rozhodnutý protesty zlikvidovať za akúkoľvek cenu.

Zdroj: FB

4 KOMENTÁRE

  1. Rovnaký scénar ako na Ukrajine, ako aj všade, kde mimovládky, a iní darmožráči a príživníci potrebujú nahnať do ulíc ovce a zvrhnúť režim, ktorý nevyhovuje „potrebám“ a záujmom západu. Ako aj u nás. Toľko bojovníkov za slobodu, čo sa u nás vyrojilo, uff kde sa aj vzali? Ale voľby dopadli podľa predpokladov, len škoda, že nie pre Slovákov. A pre Bielorusov sa chystá zrejme rovnaký osud. Dosadíme si „správne“ vyškolenú postavičku a pôjde po ruke. Čo znamená, dovoliť západným konzorciám rozkradnúť celý priemysel, povoliť základne NATO a samozrejme robiť štvavú politiku voči Rusku ako to robia aj poslušní Ukrajinci, ktorým je po majdane bohovsky. Že z výplat nedokážu pomaly vyžiť, nevadí. Ale sú slobodní a demokratický 😀 Takže držím palce Bielorusom aby mali aspoň oni štipku zdravého rozumu a vyhnali stade všetky mimovládky, neziskovky a komplet všetkých „západných“ dobrodincov, ktorým ide len o blaho a prosperitu bieloruského národa.

  2. Relácia..Reporteri ČT..tam rozprával prepustený zamestnanec bieloruskej televízie,ktorý hovoril,že ľudia sa tam po ekonomickej stránke nemajú až tak zle,pracujú,dostávajú pravidelný plat,takisto sa tam dajú kupiť zahranične autá…

  3. Dnes som čítal komentár jedného nášho ministra na dianie v Bielorusku. Vraj ako tam môžu byť platení štváči, veď v takej centralizovanej krajine to nie je možné… Zaujímavá myšlienka… A vraj jednotky NATO sú v blízkosti Bieloruska z dôvodu obrany… Dobré… Takže ja pôjdem o tri činžiaky ďalej, postavím sa pred vchodové dvere môjho nepriateľa a keď sa spýta čo tam chcem, tak mu poviem, že som sa prišiel brániť. Na dnes mám už dosť internetu… 🙈

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: