Pozor na alkohol v Chorvátsku! Chorvátski kolegovia dvíhajú varovný prst

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM| Polícia pomáha a chráni aj za našimi hranicami. Prinášame aktuálne upozornenie pre našich občanov, ktorí sa chystajú na dovolenku do Chorvátska.

Je dobre známe, že každý rok chodia slovenskí policajti pomáhať chorvátskym kolegom. Výnimkou nie je ani tento rok, letnú turistickú sezónu v Chorvátsku sme spustili ešte minulý týždeň. Žiaľ, musíme skonštatovať, že niektorí Slovensku nerobia dobré meno. Chorvátski kolegovia nás prostredníctvom policajného pridelenca požiadali, aby sme upozornili našich občanov na prísne pravidlá, ktoré turisti musia v ich krajine dodržiavať. Predovšetkým ide o jazdu pod vplyvom alkoholu.

V deň nástupu do služby v Chorvátsku už slovenskí policajti museli riešiť prípad slovenského vodiča, ktorý mal nehodu cestou na dovolenku pár kilometrov za Záhrebom. A ďalšie kilometre mal mať ešte pred sebou. Našťastie jemu, ani posádke s dvomi maloletými deťmi sa nič nestalo. Výsledok dychovej skúšky však ukázal 1,4 promile. Policajti ho predviedli na policajnú stanicu, kde mu samozrejme naši policajti tlmočili všetky s ním vykonané úkony. Na základe chorvátskych zákonov dostal pokutu vo výške 6.000 Kn, musel zaplatiť trovy konania vo výške 300 Kn a dostal zákaz viesť motorové vozidlá na území Chorvátska.

Pripomíname, že v Chorvátsku platí pri porušení niektorých ustanovení Zákona o bezpečnosti v cestnej premávke, že sa vodič môže dopustiť aj trestného činu. Môže to byť vtedy, ak:

Účastník cestnej premávky, ktorý arogantne porušuje predpisy o cestnej premávke tým, že jazdí pod vplyvom alkoholu vyššom ako 1,50 g/kg v krvi, alebo omamných a psychotropných látok alebo liekov, alebo jazdí v zakázanom smere, alebo predbieha
na neprehľadnom mieste kolónu vozidiel, alebo jazdí rýchlosťou vyššou ako 50 km/h nad povolenú rýchlosť v obývanej oblasti alebo v úseku s označením najvyššej rýchlosti a tým ohrozuje život alebo zdravie osôb, potrestá sa odňatím slobody až na 3 roky.

1 komentár

  1. Tak tomu poviem ze cisty…
    Dlha cesta, rodinka v aute a ON nadrbany??
    Zodpovednost cisteho kxkota!
    Normalny clovek to urcute nebol.
    Zbohatlik, fakturant, poctivy podnikatel, plagiator,… skor taky nejaky.

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: