„Obecně bychom se měli hodně učit od Pobaltských států…“ – Dan Priban

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img
Ještě k tomu Koněvovi. V Litvě už od roku 2001 stojí Grūtas Park, kam svezli sochy Stalinů, Leninů, a dalších budovatelů z celé země, opatřili je souvislostmi a zbudovali expozici o působení SSSR v jejich zemi včetně odboje Lesních bratří, které by opůrci našich Mašímů zřejmě poslali do gulagu. Přesně do takové expozice Koněv patří. Obecně bychom se měli hodně učit od Pobaltských států a kromě Koněva také odstěhovat většinu ruské ambasády a dávat Rusku jasně najevo, že nejsme jeho vazal. O to více kvůli tomu, co nám sedí na Hradě!
Zdroj: FB

8 KOMENTÁRE

  1. To mi pripomína ľudí ktorí ešte aj dnes ničia pomníky sovietskych vojakov ktorí tu zahynuli počas druhej svetovej vojny…
    A takýto status a rôzne články ktorý sa snaží zas vyťahovať Ruskú kartu mi príde účelový.

  2. To, čo robia politici sa vymyká zdravému rozumu. Oni si myslia, že vymažú minulosť. Keď odstránia sochy, minulosť nevrátia. Každá socha pripomína nejakú tú históriu. Bola Mária Terézia? Bola. Bol Stalin? Bol. … Nerozumiem tomu, prečo kto príde robí očistky?

  3. Dan Příban sa zviditeľnil svojimi cestami na trabantoch. Boli to fajn cestopisné seriály. Beriem to. Ale to čo začal stvárať potom, najmä jeho kritika na prístup krajín voči migrantom, atď, je evidentné, že názory sa menia podľa sponzorov 🙂 Bohužiaľ. A história sa vymazať nedá, aj keď sa nájdu Idioti, ktorí sa o to snažia. A poškodzovať náhrobky, ako tomu bolo aj na SK, keď sa na pomníku sovietskych vojakov vybujačil istý „umelec“ alebo sa rôzne indivíduá snažia o odstránenie sôch je trapné. Históriu nezmažete. Oslobodila nás armáda ZSSR, nie americká. Tretiu ríše porazila armáda ZSSR, spojenci sa rýchlo vylodili, keď bolo isté, že Nemci už nemajú silu na protiútoky a Sovieti by sa zastavili až v Calais. Bolo treba uchmatnúť západné krajiny aby bola zaistená sféra vplyvu a samozrejme aj odbytište 🙂

  4. Vlado 26. apríla 2020, 11:48
    je to presne tak, ako si to napísal.
    seredan 25. apríla 2020, 18:41
    „A takýto status a rôzne články ktorý sa snaží zas vyťahovať Ruskú kartu mi príde účelový. “ Nie len mi príde, ale aj JE ÚČELOVÝ:
    Dan Priban by sa mal radšej držať toho, čo mu ide dobre. To sú jeho cestopisy.
    Tí, ktorí čítajú aj iné ako „štandardné médiá“ si nemohli nevšimnúť, že Pobaltské krajiny + UA sú novodobým semenišťom fašizmu v Európe. Je náhoda že práve tam ožili aj so št. prispením oslavy St. Banderu?
    – 16.3.2011 RIGA – Každoročný kontroverzný pochod lotyšských vyslúžilcov nacistických jednotiek Waffen-SS sa dnes uskutočnil v centre lotyšskej metropoly Rigy.
    https://www.facebook.com/302943576582541/posts/615118922031670/ Na oslavu nacizmu a oslavu Lotyšských Waffen SS pochodovalo včera (16.3.2017) vyše tisíc neonacistov v Lotyšskej Rige.
    Lotyšsko – člen NATO, člen Európskej Únie, presadzovateľ tzv. európskych hodnôt.
    A teraz späť ku maršálovi Konevovi: Práve včera dávala ČT1 historický film o konci 2. svetovej vojny a páde Berlína. Jasne a bez pochybností sa tam uvádzalo, kto oslobodil Prahu. Nebyť rusofóbov ako je Ondřej Novotný, starosta z Prahy Řepořije by boli Češi ušanovaní ostudy, akú im tento proamerický spradek ušil na scéne v svetovej politike
    Dane Pribane, ty si si to pěkne pohnojil…

  5. Tak S.I.N a Vlado,ja Vám hovorím,že zavadzate a snažíte sa tu históriu prekrútiť tak ako sa to už roky snažia nacionalisti Ruskí.To sú momentálne v Európe najväčší nacisti.Rudej Armáde a ruskému ľudu patrí večná vďaka,a ja tiež odsudzujem nejaké akcie,ktoré sa snažia tieto všetky pomníky zdevastovat,ale to váš neoprávňuje takto nehorázne sa vyjadrovať o Spojencoch v druhej svetovej vojne A kto oslobodil Taliansko Francúzsko Holandsko ,časť Československa,časť Nemecka,časť Rakúska.Cim sa potom lisite od tých ,na ktorých si sťažujete.?

  6. pre Halo 26. apríla 2020, 16:41
    Len pre porovnanie. Koľko vojakov stratili spojenci a koľko Červená armáda? Spojenecké straty činili okolo cca 1 390 000 vrátane civilistov. Straty ZSSR sú okolo 26 miliónov. Najprudšie boje pre spojencov boli na Sicílii, v Taliansku pri Monte Cassino, pri vylodení v Normandii, v Ardénach kde Hitler vyprodukoval svoj posledný a šialený protiútok vopred určený na zánik a ešte si trošku zastrieľali pri operácii Market Garden, keď sa snažili obsadiť holandské mosty cez Rýn. Ibaže tam to šlo skôr na účet chaotickej a dostatočne nepremyslenej príprave spojeneckých generálov, než Nemcom. Čo je však neodškriepyteľný fakt, že spojenci získali značnú časť obsadených krajín doslova bez výstrelu, pretože nemecké velenie v tej dobe už nedisponovalo potrebnými kapacitami pre protiofenzívy. Preto sa čoraz viac sťahovali k Nemecku. Boje akými si prešla Červená armáda sa s tými, možno mimo Normandie nedajú ani len porovnať. Je rozdiel bojovať s nepriateľom za plnej sily ako keď má väčšinu síl vyčerpanú. A stojím si za tvrdením, sovietske vojská by si s Nemcami poradili aj bez spojencov. Akurát by to dlhšie trvalo a zastavili by sa až vo Francii. A to bol jeden z najhlavnejších dôvodov, prečo sa do toho spojenci pustili. Nedehonestujem ich účasť a pamiatku ich padlých vojakov vo vojne, ale dôvod ich zapojenia sa bol veľmi ovplyvnený hrozbou obsadenia značného územia vojskami ZSSR a tým pádom stratiť sféru vplyvu.

  7. Halo 26. apríla 2020, 16:41 Nepochybujem že si Rusofób. Proti tomu nemôžem namietať. Ver si čomu chceš. Ale sa ma dotklo, keď si napísal že aj spolu s Vladom zavádzame a chceme históriu prekrútiť. Ako? Čo z toho, čo som napísal nie je pravda? Budem rád, ak to obhájiš a vysvetlíš nespochybniteľnými argumentami. Inak si len obyčajný táraj.
    P.S. poznáš reakcie prevažnej časti obyvateľov Česka na odstránenie sochy maršala Koneva?

  8. S.I.N ,Aký Rusofob,čo to.dristas,Nemiesaj do toho Rusko,To no SovietskySvaz a terajšie Rusko je prvotriedny diktatúra a imperialisticky štát a vôbec sa nelíši od USA.Vobec nič nemám proti Ruskému národu.Co zavadzate,že vlastne vstup spojencov bola.bezvyznamna udalosť.A s tou Prahou vieme všetci dobre,ako to bolo.A potom som napísal,že ani mne sa nepáči,keď sa pomníky rušia,tak čo chces.,

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: