„Situácia v Taliansku nie je taká hrozná, ako o tom počujete v televíznych novinách. Nie, ono je to totiž oveľa horšie.“ – odkazuje Seredčanka Carmen z Talianska

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

Drahí Seredčania,

rozhodla som sa Vám napísať, keďže mnohí ma o to žiadate…,keďže 25 rokov žijem v Taliansku…

Situácia v Taliansku nie je taká hrozná, ako o tom počujete v televíznych novinách. Nie, ono je to totiž oveľa horšie.

Ja sama som si nikdy nemyslela, že by som sa niekedy mohla ocitnúť v takejto situácii, v ktorej sa všetci nachádzame.

Ale vyhráva príslovie „ nikdy nehovor nikdy „ .

Taliansko sa dopustilo mnohých chýb už od začiatku a to preto, že sa neočakávala takáto extrémna situácia, ktorá sa vymkne z rúk.

Prišli prvé kontaminácie vírusom, prvé úmrtia. Až kým ľudia nezačínali byť nakazení hromadne a kým nezačali hromadne umierať, až vtedy začali brať všetko vážne.

Nemocnice sa prepĺňajú, najskôr v Lombardii, vo Venezii, v Emilia Romagna, Marche….

Ja žijem na hranici medzi Emilia Romagna a Marche, preto Vám situáciu opisujem z miesta, kde mám pred očami túto hrôzu.

Nemocnice sú plné, ľudia sú doma v ťažkých zdravotných podmienkach  ( vysoké teploty, dýchacie ťažkosti,  suchý kašeľ ) a keď sa neizolujú ihneď , doma nakazia aj ďalších členov rodiny  ( hlavne starších a chorých ľudí, pre ktorých  je vírus často fatálnym ).  Nemôžeme ísť  k lekárovi, ani na pohotovosť (  pretože dostanete vysokú sankciu ).  Môžete volať iba jedno telefónne číslo, ktoré často nikto nezdvíha, pretože linky sú preplnené.  Keď máte šťastie, že Vám niekto za 5-6 dní odpovie, prídu Vám spraviť TZV tampón ( testy ), aby videli, či ste pozitívny.

Možno Vás zoberú do nemocnice, možno nie. A keď Vás tam zoberú, zdravotníci majú ťažkú úlohu vytriediť ľudí, koho uprednostniť lôžkom na intenzívke a koho nechať zomrieť.

Keď sa majú rozhodnúť medzi 40 ročným pacientom, ktorý nebol v minulosti chorý a medzi 70 ročným starším človekom ( čo môže byť Vaša mama, otec, starý rodič ) so zdravotnými problémami, tak zachránia 40 ročného pacienta, ktorý má pred sebou celý život.

Tu nepomôžu ani peniaze.

V nemocniciach personál pracuje 24 hodín nonstop a nemôžu ísť domov pre nedostatok personálu. Oni nie sú nesmrteľní, sú prví, ktorí riskujú byť nakazení vírusom.  Spia na chodbách, po sedačkách, na zemi, tváre majú často zranené od masiek, okuliarov, ktoré musia celý čas nosiť.

Ja pracujem v Domove dôchodcov. Aj v týchto zariadeniach je to ako v nemocnici. Možno aj horšie, by som povedala. Starých ľudí nám posielajú z nemocníc naspäť, pretože pre ich vek nemajú často pre nich lôžko v nemocnici.

Je to smutné, ale je to tak a často domovy dôchodcov nemajú ani respirátory, nemajú skoro nič.

Väčšina personálu je doma, pretože sú pozitívni na corona vírus. Zostali sme traja na to, aby sme sa postarali o našich starkých. Pracujeme deň aj noc a našich príbuzných počujeme iba cez telefón.

Pracujeme v skafandroch, maskách , okuliaroch ( ktoré nám už dochádzajú ). Niekedy mi to pripadá, ako keby sme boli na inej planéte. Starkí sú tu izolovaní, mnohí čakajú na smrť a my sme tu jediní, ktorých môžu vidieť a ktorí s nimi budú, keď zomrú.

Pred niekoľkými týždňami Taliani nerešpektovali nariadenia štátu … Museli vychádzať von, pretože nevydržali doma s rodinou, s deťmi…Bolo potrebné ísť každý deň po cigarety  alebo so psíkom prejsť celé mesto, pokým sa vycikal…..

Až pokým sme neprešli k drastickým opatreniam. Von môžeme ísť iba do práce ( na to potrebujeme mať vyplnený po každý raz formulár a dôkaz o tom ,kde pracujeme ), do obchodu na nákup môžeme ísť iba raz za týždeň a to tiež iba cez formulár, kde musíme uviesť hodinu odkedy-dokedy, čiže to nie sú 3-hodinové nákupy. Nakúpiť rýchlo, čo potrebujeme a utekať domov.

Všade sú hliadky, policajti, vojaci….

Pri nedodržaní nariadení máme okamžite sankciu , ktorá je od  400 – 3000 Eur.

Znie to trochu diktátorsky, ale je to jediný spôsob, akým zabrániť tejto katastrofe.

Ja viem, že pre mnohých bude môj článok banálny. Nehrám sa na hrdinku.

Robím to preto, lebo sa snažím otvoriť oči tým, ktorí ešte stále corona vírus berú na ľahkú váhu a aj preto, že Sereď mám navždy v srdci a pevne verím, že Seredčania ( ako aj ostatní Slováci ) svojim správaním dokážete obmedziť túto ťažkú a krutú situáciu.

Všetko sa dá vydržať. Ochraňujte sa a nevychádzajte z domu, pokiaľ nemusíte !!! Spravte to pre Vaše deti, pre Vašich rodičov, pre Vás.

Carmen Tužinská

 

 

 

64 KOMENTÁRE

  1. …zboznujem tieto dychberuce odporucacie vyjadrenia ludi zijucich v postihnutych oblastiach…dakujeme,snad si poradime aj bez tvojich mudrych dristov….

  2. V prvom rade patrí poďakovanie pre Carmen za jej obetavú prácu, nech ju vykonáva kdekoľvek. Všade ide o ľudí.
    Ak porovnám obmedzenia aké máme tu doma my s tými čo popísala, u nás to dá pomenovať „sme v pohode“. Podobne aj s doteraz známymi dôsledkami.
    Taliansko, Španielsko. Dve krajiny s podobnou náturou a sklonmi k disciplíne a k zodpovednosti vôbec. To platí aj o politikoch vrátane tých vládnych. Asi nebude náhoda, že až do vypuknutia pandémie mali otvorené prístavy pre lode s pašerákmi ľudí, ktorým sa v štandardných médiách hovorí „záchranári“. Ale treba popravde povedať, že rovnako „zodpovedne“ sa spočiatku správala aj vláda v Nemecku alebo v V. Británii.
    Carmen, nech Ti Boh žehná v Tvojej obetavej práci.

  3. Kedze Ivetka neumoznuje komentovat jej clanky, chcel by som tu zablahozelat nasmu 100 rocnemu spoluobcanovi vsetko najlepsie.A Taliansku tiez.

  4. Vážení, áno, má pravdu. Včera som sa dozvedel od kamaráta, ktorý tam žije všetky informácie.

    Kompletná a prísna izolácia, na všetko musíte mať pri sebe papier – do obchodu, či do práce, všade kontrolujú policajti a armáda, dokonca aj dĺžku trvania nákupu. Za nedodržanie veľmi vysoké pokuty !

    Drvivá väčšina ľudí je doma. Bežný život sa totálne zastavil a stále je to len a len horšie.

    Prosím Vás veľmi a úprimne, noste rúšky, často si umývajte si ruky, pokiaľ možno noste aj rukavice, zostaňte doma, nestretávajte sa a nerozprávajte sa so žiadnymi ľuďmi, iba v nevyhnutných prípadoch !

    Ide o veľmi veľa, nejde len o vašu babku, či dedka, sme v tom všetci spolu !

  5. Basta ,non avete idea che cosa vi aspetterà!!! Colpa di tutti e italiani vi hano dato esempio e non avete capito niente,ci sono solo le critiche,unitevi finche no ne tradì!!! Chiedete le vostre dirti e SICUREZZA per affrontare il pericolo mondiale!!!!#

  6. Áno, správajme sa zodpovedne. Lepšie doma, ako „voňať fialky od spodu“ 😀👌Viera♥️, Nádej ♥️a Láska♥️-priority, ktoré pomáhajú v tejto ťažkej prežiť.

  7. Áno, správajme sa zodpovedne. Lepšie doma, ako „voňať fialky od spodu“ 😀👌Viera♥️, Nádej ♥️a Láska♥️-priority, ktoré pomáhajú v tejto ťažkej dobe prežiť.

  8. Právě proběhlo úspěšné zatčení papeže Františka.
    Papež byl zatčen v sobotu 21.3. ve 4:30 ráno italskou tajnou službou. Byl uvězněn v domácím vězení ve své letní rezidenci u Říma v Castel Gandolfo.
    Důvody zatčení jsou: zločiny proti lidskosti (jedná se o oběti dětí, které praktikoval ve svých černých magických rituálech), pedofilní satanistické znásilňování, nelegální burzovní a bankovní operace prováděné na jeho příkazy ve Vatikánu.
    Papež se bude i nadále občas na veřejnosti objevovat například na velikonočních obřadech, ale ve skutečnosti JE JIŽ UVĚZNĚN.
    Jeho zatčení bude odhaleno až na konci roku, pravděpodobně, když Spojené státy odhalí i své vlastní hromadná zatýkání, které právě probíhají.
    To vše nelze veřejnosti prozradit nyní v globálním rozměru, dokud nebude provedena měnová reforma do září či října.
    Celý Vatikán je v současné době pod dohledem italské justice a tajných služeb (speciálních proti mafiánských jednotek).
    Celá finanční správa Vatikánu se dostala pod kontrolu finančního oddělení italského ministerstva spravedlnosti a finanční policie právě dešifruje všechny účty a účetní doklady Vatikánu.
    Nebuďte překvapeni, pokud již neuslyšíte mluvit některé preláty a jiné vysoké hodnostáře, kteří mizí z veřejného života. Vatikánští úředníci se jednoduše mohou vymluvit a říci, že jsou nemocní, a vysvětlit tak svou nepřítomnost.
    V každém případě si buďte jisti tím, že Vatikán udělá všechno pro to, aby informace ututlal, zveřejnění co nejvíce odložil nebo, aby tuto záležitost kompletně utajil.
    Díky italskému zdroji Q za vynikající práci.

  9. Že existujú ešte také hovada blbé.Uz tým ľuďom načisto drbe.Co sa vlastne odohráva v hlave takých psychopatov.,ktorí dokážu niečo takého napísať.

  10. O 2 týždne bude u nás to isté.Zákaz vychádzania je len otázka času a zdravotníctvo už teraz kolabuje len sa to ututláva

  11. Tiez zijem v It.carmen zije v oblasti s velkou nakazou.ja som blizko venezie a vobec to tu neprezivame tak ako to popisuje.nie cele taliansko je tak strasne ohrozene,u nas je to kludne,sme doma,pocuvame nariadenia a nic sa mi nemoze stat.spanielsko je na tom horsie a ostatne staty sa k tomu pomaly ale isto pridavaju.na sk maju teraz ine problemy,ideme von s ruskami,aj s detmi,kamaratmi
    Budte radsej doma a ono to rychlejsie zmizne.a tie keci ze deti nemozu byt doma stale zavrete.MOZU!!!my sme uz 5tyzdnov doma.idem iba ja raz za 10dni na nakup a to staci.mate dom so zahradou?budte v zahrade.byvate v panelaku?vydrzte,najdita si nieco na zabavenie deti.amen

  12. sme na talianskej ceste.
    1. Dnes pekne počasie Sered plna ľudí bez rusok,
    2.kvantum zahraničných pracovníkov aj nelegálnych
    3 netestujeme, netestujeme, netestujeme
    4. Zajtra sobota, uvidíme čo dá trhovisko.
    Predpokladám že Seredsky rynek bude v plnom prúde.!!!!!
    5. cepenská ulica rozkopavky , robotníci bez rusok!!!
    6. v Seredi plno ľudí z Nemecka čo pracovali pre WW,
    7. Amazon škoda rečí
    8.Zahraničný nelegálny
    9. Sociálne byty, a Cukrovarska

    A gól dnešného dňa, rodinka na prechádzke po meste rodiacia z ruskami a deti nič!

    ešte ste to nepochopili, sedme doma na Ri-Ti

  13. Všetko je možné. Pápežov pokladník a hlava Vatikánu Australec, kardinál George Pell bol zatknutý minuly rok za pedofilstvo mladých miništrantov. Čaká na rozsudok. Pápež, ho stále ochraňuje a nezbavil ho jeho funkcie vo vatikáne. Slovenský arcibiskup z Trnavy, Sokol tiež mal potiaže s justíciou za kontra špionáž a neprávne peňažné transakcie s Ruskom.

  14. Don Carleone , viem o tom , sledujem Q ….. Myslim ze zatykanie sa zacalo uz vsade a teda aj v USA ….. vlna ktora sa uz neda zastavit . Drzte sa , prajem vsetko dobre aj tym ktory nevedia co sa za „oponou“ deje a co kritizuju . It’s OK .

  15. Anonym,,ja si myslím,že už stačilo,už si nám tu oznamoval,že americká armáda pochoduje k ruským hraniciam,a ešte všelijaké iné hovadiny,a že si typickým prípadom,ako sa rozširuje panika,zavádzanie ľudí,s úmyslom ľudí znepokojovať a ešte aj navádzať ľudí na nepokoje.V týchto časoch,kde majú ľudia strach ,prilievas naschvál olej do ohňa.Je to hoax a hoax nebezpečný.Ja som bohužiaľ v zahraničí,ale dúfam,že sa niekto nájde,kto upozorní na tvoj trestný čin u príslušných orgánov.Cudujem sa ,že Admin sa k tomu ešte nevyjadril,kde v iných prípadoch bol činný.

  16. Carmen Tužinská to si po svadbe v Taliansku menia namiesto priezviska krstné meno? Ľudia, používajte rozum pane Bože. Tým nepopieram katastrofálny stav v Taliansku. Ale už hoc kto môže napísať hoc čo…hlavne je zviesť sa na nešťastí iných. Smutné.

  17. Pre Miroslav,čo má s tým spoločného meno,a čo si chcel vlastne povedať,na jednej strane to nepopieras,na druhej strane blabla,Patrí jej vďaka,že si robí starosti,a vlastne celý článok je zameraný na to,aby nás varovala,a že sa vyplatí si dávať pozor,a dodržiavať všetky opatrenia.Tak čo sa Vám na Tom nepáči.?

  18. Tu sa stretlo toľko tupcov,že človek žasne, že to medzi nami behá.V takýchto situáciách, keď máme mať k sebe bližšie a byť pokojnejší, tak výjdu na svetlo a všetci pod „anoným“.

  19. Pre Halo oba to, aby ľudia používali zdravý sedliacky rozum pri tom čo čítajú. Vymyslený príbeh vymyslenej osoby…

  20. Myslela som pokornejší,ale aj mobil si robí čo chce.Tak ako potom ukázniť tých pár nezodpovedných nespratancov,ktorí ubližujú svojím nezodpovedným konaním druhým.

  21. Miroslav a čo Ti hovorí Tvoj sedliacky rozum?Že je to vymyslené? A že je vlastne všetko v poriadku? A tisíce mŕtvol ,to je všetko vymyslené,? Vôbec nie,pretože veľa ľudí má správy od svojich známych .Neviem a nechápem o čo Vám ide.

  22. Pane Miroslave, nejsem ani na Slovensku, ani v Cesku, ani v Italii, ale moji pratele v Lombardii jsou nakazeni cela rodina. Dedecek jim jiz v nemocnici zemrel, a to je zet lekar, nebylo dost pristroju. Nezalezi na jmenu, bohuzel je situce zla. Drme si palce.

  23. Každý normálny a empatický človek vie čo má robiť, ako sa správať a ako sa vyjadrovať v takto vážnej situácii. Želám celému svetu, aby sa to už skončilo. Raz to musí skončiť, ale tuposť niektorých diskutujúcich tu zostane naveky. Ani rúška nám nepomôžu,

  24. Idú sa otvárať niektoré obchody na podporu ekonomiky. Vzhľadom na úbohú disciplínu Slovákov to povedie k zvýšeniu nákazy. Ak sa robia na jednej strane ústupky, na druhej strane treba zaviesť tvrdé opatrenia na verejnosti. Tvrdo trestať nedodržiavanie opatrení. A že ich je stále požehnane…

  25. Tiež žijem v Taliansku a môžem potvrdiť pravdivosť toho čo písala Carmen. Ale tak strašné to nieje v celom Taliansku len v najviac postihnutej oblasti. Slovensko sa k celej situácii postavilo veľmi zodpovedne, mali nás za príklad a ponaučili sa z toho. Nikto si nevedel predstaviť, že situácia bude taká tragická ako je a preto sa v začiatkoch veľa ľudí k tomu stavalo ľahkovážne a nedodržiavali sa opatrenia. Ja osobne si myslím, že by tak v začiatkoch reagovali aj iné štáty keby to vypuklo u nich ako u prvých, respektívne druhých ako tu. Bohužiaľ v niektorých štátoch to ešte stále nepochopili a chodia si hore dole bez rúška a berú to na ľahkú váhu. Budú nás nasledovať. A pánovi Miroslavovi čo sa zaoberá nepodstatnosťou mena by som chcela povedať, že meno Carmen mohla dostať od rodičov Slovákov ktorí sem prišli žiť a ona sa možno narodila už tu. A priezvisko.. Buď nieje vydatá ( nikde nepíšu, že je vydatá) alebo keď aj je v Taliansku žena vydajom nemení svoje priezvisko. Čiže ak tu žije už dlho a zmenila svoju národnosť na taliansku alebo ak sa tu narodila, automaticky to u nej funguje podľa talianskeho zákona, Muž má svoje priezvisko a žena ostane s rodným priezviskom aj po vydaji. V tomto čase keď čítam niektoré komentáre mi je fakt smutno, nájde sa toľko mudrcov čo vedia všetko najlepšie 😔. S pozdravom M.

  26. Pýtate sa že dokedy takto mame doma sedieť….? No dovtedy pokiaľ to bude treba a vidieť potom svoju rodinu deti, príbuzných, kamarátov, susedov….. Prosím vydržte…. PÁN BOH NÁM POMÔŽE…. PANNA MÁRIA SA ZA NÁS PRIHOVORÍ SVOJMU SYNOVI…. VERME TOMU PROSÍM MODLITE SA…… P0SLUCHNITE NARIADENIA…. VEĽA SÍL A ZDRAVIA VÁM ŽELÁME 💖

  27. Ešte raz pre ľudí ktorí majú problém pochopiť čítanemu textu: Nikde nepíšem že situácia v Taliansku je iná než sa v článku opisuje, píšem že článok písal neexistujúci autor. Ak toto niekto nepochopí tak už je zbytočné ďalej niečo s dotyčným rozoberať. Neviem ľudia či máte stále potrebu čítať denne milión zlých a ešte horších správ. Toto je iba článok ktorých je na internete toľko, že ďalšie RELEVANTNÉ informácie sa v záplave týchto bajok už načisto strácajú. Ale keď má niekto potrebu vytešovať sa a robiť PR z nešťastia iných, tak to už fakt je na grc.

  28. Miroslav 28. marca 2020, 19:15 – tak skoro vecer a uz pod vplyvom alkoholu alebo navykovych latok?

    Miroslav, ak ludia nieco budu mat problem pochopit, tak su to ludia ako Vy, s Vasimi chorymi nazormi prezentovanymi ako fakt.

    Keby ste sa vyjadril napri.: „myslim si, ze to nie je od podpisaneho autora“, povedal by som si, ze tie hoaxy dosiahli svoje a ste ich obetou.

    Ale normalne na hulvata tu VEREJNE napisat, ze „clanok pisal neexistujuci autor“ a dokonca to zaklincovat tvrdenim „Ak toto niekto nepochopí tak už je zbytočné ďalej niečo s dotyčným rozoberať. „, chce fakt narocne dusevne rozpolozenie.

    – – –
    Samozrejme ze clanok je od konkretnej osoby skutocne zijucej v Taliansku.

    OSOBNE SOM PRED UVEREJNENIM jej clanku s nou telefonoval. Volal som jej na taliansky mobil a konzultoval som s autorkou dalsie veci. Presne podla dohody nam zaslala aj niekolko fotografii, ktore samozrejme uverejnime.

    Ludia, neblibnite ! Este sme doma zatvoreni len par dni. Co budete robit, ak si situacia nedaj Boze vyziada napr. mesacny zakaz vychadzania, alebo podobne?

  29. V tejto diskusii so sfetovanými po vzore Miloš či Majko nemienim pokračovať. Kľudne si daj ďalšiu „čiaru“ a pozdravuj Araňku z pobrežia Luniku 9. Česť práci jednoduchý panáčik.

  30. Inak článok pôvodne písala Carmen Electra, rodená Seredčanka, ktorá pre seredonline píše pod menom Carmen Tužinská, lebo po vydaní za rodeného Sicíliana Tužinskeho, ktorý je váženou pôvodnou rodinou žijúcou v Palerme a je pokrvným pokračovateľom rodu Remula si osvojila jeho priezvisko. 😂

  31. Veru veru Miloš Majko nemal by si toľko chlastať, spolu s hašišom ti to evidentne dobre nerobí.
    Ale že ti to trvalo kým z teba vypadlo kto je autorom tohto pamfletu.

  32. MIROSLAV, TY SI TAKY KUS KOK.TA… CARMEN TUZINSKA JE REALNA OSOBA – PISAL TI TO TU MILOS A PISEM TI TO TU AJ JA, PRETOZE JU OSOBNE POZNAM. ALE TY SI PIS NADALEJ ZE JE VYMYSLENA A ZOSTAN NADALEJ KOK.TOM.

  33. Tiež žijem v Taliansku od roku 1982, poznám Talianov a Taliansku mentalitu niekedy trochu starodávnu a príliš katolícku ale čítajúc tu slovenské príspevky naraz si uvedomujem že vôbec nepoznám už Slovákov. Z niektorých vyplýva zbytočná a hlúpa zlosť. Čo sa týka situácie ktorú prežívame spoločne už skoro na celom svete, každý štát so svojimi problémami, tu v Taliansku v niektorých častiach napríklad v Rimini ( mesto ktoré určite mnohý poznáte ) vzdialene od mohli bydliska len 25 km, situácia je veľmi vážna, mnoho ľudí pozityvnych a nemocnica nie je uspôsobená na tak veľký príjem chorých ľudí. Podobne a možno horšie je to v Lombardi ( Milano ) a hlavne v Brescia….denne oznamuju počet mŕtvych len dnes 756 ľudí o trochu menej ako včera a v celom Taliansku doteraz je 97.689 ľudí pozityvnych na Corona vyrus. Zomrelo doteraz 10. 779 ľudí. My ostatný sa snažíme dodržovať príkazy nevychádzať z domu, tak ako aj na Slovensku je všetko zastavené, a už nikdo nespieva z balkóna. Okrem celej situácie, i tak hroznej myslím že nás čaká veľká ekonimicka kríza a aj keď sa za nejaký mesiac dostaneme von z Korona vírus, z krízy ekonomickej myslím že bohužiaľ Taliansko sa už nedostane von. Som realista a neverím v zázraky v týchto situáciách. Počujem denne moju matku ktorá žije v Trnave a viem ako sa to prežíva u nás, a veľmi dúfam a želám aby ste sa vyhli čo najviac tomu čo bohužiaľ v Taliansku bude veľmi ťažké v blyzkej budúcnosti.

  34. Mili slovaci…nebudem moct dodavat k vasim komentarom..dakujem vam predovsekym ze ste si ho precitali aj ked mi je luto ze niektory z vas sa nedokazu napriek svojmu veku slusne vyjadrovat .Napisala som to iba tak aby som sa s vami podelila o tuto kriticku situaciu v ktorej sa este stale nachadzame(pisem vam z mojej osobnej experiencii ).Nemyslim ze s mojim skromnym clankom som niekoho urazila ani slovne napadla .Dakujem za odpovede na niektore komentare Milosovi Majkovi a taktiez aj pani z Rimini ktora situaciu tiez velmi dobre pozna…Opisala som iba vam co tu mnohi prezivame…ale nepopieram ze su tu aj ti stastny ludia ktori mozu vychutnavat karantenu doma …na domceku..daleko od nemocnic alebo od domovoch dochodcov(a som stastna pre nich).Ohladom mojho mena a priezviska na tom som sa trochu pobavila…netyka sa to clanku ale ano zeny v taliansku nemaju priezvisko manzelove ale dodrziavaju svoje…Takze pre zvedavcov moje meno aj talianskym priezviskom je Carmen Tuzinska in Nanni…nemam nic spolocne zial s Carmen Electra aj ked ma to mrzi lebo aspon ucet v banke by som chcela.mat taky ako ona ..hahahaha…Dobre…dufam ze nevytocim aj s tymto mojim komentarom tych ktory sa uz pravdepodobne vytoceny narodili(aj ked nepoznam panov ktory odpovedali na clanok pouzivajuc ubohy slovensky slovnik)..Dakujem este raz ze ste ste citali clanok a prajem vela stastia a zdravia..vidim ze Slovensko to bude potrebovat vzhladom na to ze na celom svete sa vsetky aktivity zatvaraju a u nas ako vidim sa vsekto otvara…Prajem vam prijemny den

  35. Keď ľudstvo nezabije vírus, zabije ho ľudská hlúposť a táto diskusia (česť výnimkám) je toho smutným dôkazom, obzvlášť Miroslav je exemplár, ktorému by mal byť odňatý občiansky preukaz a zodpovednosť za seba samotného…

  36. Dobrý článok, namiesto tých blbých komentárov, Vám dávam šancu pochopiť čomu budeme čeliť..

    tu je reportáž austrálskej TV z Lombardie, profesor Giacomo Grasselli
    vie o čom hovorí.

    zapnite si titulky, a automatický preklad. Pochopíte to

    link:
    https://youtu.be/lX-G6zKMajk

    Inside the overcrowded ICU hospitals on front line of Italy’s COVID-19 crisis | 60 Minutes Australia

  37. Ciao Carmen, plne s Tebou súhlasím, aj ja žijem v Taliansku( v Lombardii len pár km od Codogno – kde bol prvý pozitívny pacient), Ty určite vieš o čom hovorím…. ľudia buďte doma lebo iba tak sa to môže zastaviť!!! Ja nemôže zostať doma v karanténe pretože som zdravotná sestra, našťastie negatívna na vírus, takže komplimentyCarmen, všetko je to pravdivé! Držím palce, in bocca al lupo e stai attenta!

  38. Carmen, verím Ti každé slovo. Včera som volala s kamarátkou, kt žije na severe Talianska. V podstate mi s hrôzou opísala to isté, čo Ty. Držte sa, dúfam, že Slovensko to dá lepsie…

  39. V prvom rade dakujem velmi pekne Carmen za prinosny clanok ktorym priblizila situaciu v konkretnej oblasti Talianska tak ako sa deje a ako ju vnima svojimi ocami.
    Zdoraznujem to kvoli istemu p. Miroslavovi (pochybujem ze sa tak vol ale budiz) ktory zjavne ako mnohi ini na Slovensku sa narodil bez chrbtovej kosti a v svojej ‚mudrosti‘ ktora sa zastavila na ceste niekde medzi hlavou a klavesnicou sa zmoze len na urazky niekoho koho vobec nepozna.
    Pravdepodobne sa nikdy v svojom doterajsom zivote sa nikomu neospravedlnil (leba pan ma vzdy pravdu), co by bolo asi v tomto pripade vhodne ale bohuzial asi od pana Miroslava ocakavat nerealne.
    Co dodat, ako povedal Werich: „Lide jsou ruzni, povetsinou hovada“
    Pekne den vsetkym. Opatrujte sa a dodrzujte izolaciu,

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: