Brexit je realitou. Veľká Británia opustila Európsku úniu.

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

Veľká Británia si teda užíva prvé minúty bez členstva v Európskej únii. Londýnsky  Big Ben po polnoci nášho času zvonil teda v krajine, bez vlajky EÚ. Niektorí politici vyzývajú k oslavám, iní si uvedomujú  riziká v globalizovanom svete úplne reálne nielen pre EÚ, ale hlavne pre samotnú Britániu.

Slováci pracujúci a žijúci vo Veľkej Británii s napätím sledujú vývoj a obávajú sa z možných následkov a komplikácií, ktoré im vystúpenie kráľovstva z Únia prinesie.

Veľká Británia bola v EÚ 47 rokov a pre bežných ľudí by sa reálne veľa zmeniť nemalo. Dôležité sú ale obchodné dohody, ktoré v prechodnom období do konca tohto roka VB s EÚ uzatvorí.

V každom prípade či sa jednalo o rozumné rozhodnutie, ukáže až budúcnosť.

  1. Myslím si,že EU potrebuje Britániu skôr,ako Británia EU..ak by bola EU solídným spolkom,tak by nové podmienky s Britániou mala vyrokovať spoločne pre všetkých členov EU,ale ako minulosť ukazuje,vždy ked išlo do tuhého,tak jednota EU bola vždy,len zdrapom papiera..

  2. Ako na to prisiel pan novinar, ze slovaci zijuci v uk sa obavaju? Mozno akurat tak o slovensko.. Kto tam pracuje, ma permanent rezidence,nema mat preco strach..

  3. Prví dvaja diskutujúci len pravdivo pomenovali realitu, ktorá nás obklopuje. Nigel Farage to veľmi presne vystihol vo svojom poslednom vystúpení v EP pozri tu:
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=130&v=GmKGifDYlWM&feature=emb_logo

    Ako tu M.M. správne napísal že „pre bežných ľudí by sa veľa zmeniť nemalo“ len čas však ukáže pre koho to bolo správne rozhodnutie. Treba sa preto spýtať: pre koho má fungovať EU ak nie pre bežných ľudí? A ako funguje „demokracia na spôsob EU“ aktuálne ukázala predsedajúca EP pri záverečnej reči Nigela Farageho (viď video).
    A aj E. Macron vo svojej reakcii na Brexit dal jasne najavo, kam smeruje EÚ vedená súčasnými politikmi, keď adresoval vláde a národu Veľkej Británie, že brexit je šok pre Európanov a podotkol dôležitosť pochopenia jeho príčin, ktoré VB k tomu kroku viedli. Sám politik za jednu z príčin označil to, že európske združenie nie je považované za dosť efektívne a zodpovedajúce skutočným potrebám bežného života.

  4. Ak sa politika v EU nezmení, odíde aj Polsko aj Maďarsko. Čas ukáže, či sa to stane a kedy. Slovensko má šach-mat. Predali a rozkradli. To čo sme mali už dávno nemáme. Žiaľ, my sme na únii závislí. Ale aj z toho mála sa dá povstať 🙂

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: