V sobotu 21. septembra 2019 budú vlaky RegioJet z Bratislavy do Dunajskej Stredy a Komárna voziť cestujúcich úplne zadarmo

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

RegioJet |MM|  RegioJet sa zapája do Európskeho týždňa mobility. Verejnosti chce predviesť výhody alternatívnej železničnej dopravy, a preto bude počas celej soboty voziť všetkých cestujúcich na najvyťaženejšej linke medzi Bratislavou, Dunajskou Stredou a Komárnom úplne zadarmo. Vlaky môžu využiť aj obyvatelia Bratislavy v rámci dopravy po meste

Súkromný dopravca RegioJet sa aj tento rok zapojí do Európskeho týždňa mobility. Počas celej soboty 21. septembra budú žlté vlaky na najvyťaženejšej linke S70 z Bratislavy do Kvetoslavova, Dunajskej Stredy a Komárna voziť všetkých cestujúcich úplne zadarmo. RegioJet chce verejnosti predviesť výhody alternatívnej a ekologickej formy dopravy oproti cestovaniu autom a prilákať na železnicu ďalších potencionálnych cestujúcich. Cestujúci si na stanici nemusia kupovať žiadne cestovné lístky, stačí im len nasadnúť do žltého vlaku a odviezť sa.

Bezplatný rodinný výlet do Komárna alebo vlakom za kúpaním

Verejnosti sa tak naskytuje príležitosť, zadarmo si spraviť výlet a spoznať napr. historické Komárno, mesto, ktoré leží na území dvoch štátov a je preslávené svojim unikátnym Nádvorím Európy či historickým Alžbetiným mostom. Cesta z Bratislavy do Komárna trvá približne 2 hodiny. Tí, ktorí sa budú chcieť zrekreovať, však môžu vystúpiť aj skôr v stanici v Dunajskej Strede alebo vo Veľkom Mederi, kde môžu prežiť deň s rodinou na obľúbených termálnych kúpaliskách.

RegioJetu výrazne vzrástol počet cestujúcich; na trase jazdia aj poschodové vozne

Počet cestujúcich na trase Bratislava – Dunajská Streda – Komárno neustále masívne rastie rekordným tempom. Za prvý polrok tu vlaky RegioJet prepravili rekordných 2,3 milióna cestujúcich, čo je v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka o 50 % viac. Hlavnými dôvodmi pokračujúceho silného nárastu počtu cestujúcich sú rast počtu obyvateľov v nových rezidenčných oblastiach v obciach Žitného ostrova a tiež vstup RegioJetu do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji. V neposlednom rade množstvo cestujúcich dáva prednosť vlakom pri ceste do práce či späť z dôvodu rekonštrukcie a výstavby cestných komunikácií na príjazde do Bratislavy.

Od pondelka 16. septembra 2019 vlakový dopravca RegioJet nasadil na vybrané vlakové spoje na tejto trase dvojposchodové vozne. Súpravy zostavené z poschodových vozňov zvýšili prepravnú kapacitu najvyťaženejších spojov jazdiacich v rannej a popoludňajšej špičke.

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: