Slovenské veľvyslanectvo v Taliansku upozorňuje na koronavírus na severe Talianska

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky upozorňuje na výskyt coronavírusu COVID-19 v severných regiónoch Talianskej republiky v Lombardsku, Benátsku, Emilia Romagna, Piemonte a v regióne Lazio (dvaja čínski turisti a ďalšia osoba hospitalizovaná už v predošlých dňoch). Vírus sa prejavuje kašľom, zvýšenou teplotou a dýchacími problémami s možnosťou smrteľných následkov. Je prenosný z človeka na človeka.

Vzhľadom na závažnosť ochorenia boli prijaté opatrenia na zabránenie jeho šíreniu. Zároveň boli prijaté prísnejšie hygienické a preventívne opatrenia, preto je pri cestovaní do Talianskej republiky potrebné očakávať zvýšenú kontrolu zdravotného stavu pasažierov prichádzajúcich do krajiny.

Na základe informácií z otvorených zdrojov bola dosiaľ predmetná nákaza zistená a potvrdená v celkovo 219 prípadoch – v Lombardsku je registrovaných 167 prípadov nákazy, v Benátsku 27, v Piemonte 4 prípady, 18 prípadov v regióne Emilia Romagna a v regióne Lazio 3 prípady. V izolácii je na severe Talianska cca 50 000 osôb. Vzhľadom na to Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Ríme nabáda občanov Slovenskej republiky vyhýbať sa uvedeným regiónom, dbať o prísnu hygienu potravín, dodržiavať pravidelné umývanie rúk a v prípade podozrenia z nákazy ihneď telefonovať na tel. č. 0039/112 alebo 0039/1500. Pacient nemá vyhľadať odbornú lekársku pomoc, pretože táto po zatelefonovaní ho sama navštívi v mieste pobytu.

V prípade núdze môžu občania Slovenskej republiky kontaktovať Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Ríme na telefónnych číslach 0039/3385432071 a 0039/0636715200.

Okrem toho pred cestou do Talianskej republiky sa môžu zaregistrovať na web stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky:
https://www.mzv.sk/externalesmzvportlet…

a tiež stiahnuť si do mobilného telefónu aplikáciu „Svetobežka“
https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzularne_info/svetobezka.

zdroj: Slovenské veľvyslanectvo v Taliansku, Fb

4 KOMENTÁRE

  1. Je zaujímavé uveriť tomu, že nejaký koronavírus sa tu len tak jedného dňa zjavil. Veď ti Číňania síce jedia všetko čo sa hýbe, ale za týmto vidím niečo viac.

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: