Polícia pripomína povinnosti občanov pri vstupe na územie SR

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Ako sme už avizovali, v  súvislosti s prijatými protipandemickými opatreniami, policajti vykonávajú prísnejšie kontroly a intenzívne sa zameriavajú na odhaľovanie ich nedodržiavania. V tejto spojitosti prinášame niekoľko rád a upozornení týkajúcich sa prekračovania hraničných priechodov.

Upozorňujeme, že obmedzenie slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania sa vzťahuje aj na osoby vstupujúce na územie Slovenskej republiky.

Zákaz vychádzania platí pre všetkých

Policajný zbor vykonáva na vstupoch na územie Slovenskej republiky nielen kontrolu karanténnych opatrení vyplývajúcich z Vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ale aj kontrolu dodržiavania obmedzenia slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania.

Povinnosti pendlerov

Cezhraničný zamestnanci (pendleri), ktorí nemôžu vzhľadom na povahu práce vykonávať túto prácu doma, sa musia aj pri kontrolách na hraniciach preukázať potvrdením zamestnávateľa s určením pracovnej doby a miesta výkonu práce a cestu späť a na cestu na výkon podnikateľskej činnosti alebo inej obdobnej činnosti, ktorá nemôže byť vykonávaná ako práca z domácnosti a cestu späť (body B.1. a B.2. uznesenia vlády Slovenskej republiky).

Kto vstupuje na Slovensko a nemá výnimku, musí mať test/potvrdenie/doklad

Zároveň osoby vstupujúce na územie Slovenskej republiky, ktoré nepatria do výnimiek § 4 až  § 8 vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, sa musia pri vstupe preukázať potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu nie starším ako 7 dní alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo dokladom o prekonaní ochorenia COVID-19 nie starším ako tri mesiace alebo dokladom o zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny (ak od očkovania uplynulo aspoň 14 dní) alebo u osoby, ktorej zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia neumožňuje vykonanie testu na ochorenie COVID-19 potvrdením o tejto skutočnosti (bod B.14. uznesenia vlády Slovenskej republiky).

 

4 KOMENTÁRE

  1. Veru, policia varuje, toto je policajny stat a na cele je imbecil z TT a dalsi blbci okolo Olano hnoju. Miliny idu im do vrecka a obcania testujte sa . Ked sa nebudete, tak pride policia a ta vas dojebe, lebo aj v PZ su blbci, co pocuvaju nariadenie vlady a porusuju zakony a ustavu. Hlavne ze prisaha je na zakony a ustavu, nie na nariadenia imbecila z TT

  2. a realita je taka, ze to zalezi od toho na koho natrafite na hraniciach… aj ked ma clovek vynimku a potvrdenia o vynimke vyplyvajucej z druhu povolania, tak to neznamena, ze pan policajt si na hraniciach nevysvetluje vyhlasky inak a tak sa musite registrovat, inak vas nechce vpustit cez hranice.. a domov vam budu chodit kontroly, ktore nevedia preco vas musia kontrolovat, ked mate vynimku a tak sa na vas nevztahuje povinna karantena.. zavolate a zistite, ze ano mate vynimku, ale nevyradia vas, ale dovod vam nepovie nikto…

  3. no 13. marca 2021, 12:14.to je preto lebo na hraniciach sa striedajú policajti.a niekedy sa tam dostanú“ kancelárske krysy“ ktoré sú nasrané že museli opustiť teplo kancelárie. A vysvetľujú si príkazy po svojom .Vlastná skúsenosť. Ja prechadzam hranice 2x denne. Ale je pravda že už je to lepšie ako minulý rok na jar.

  4. mozem potvrdit, jeden kkt z BA5 , kancelarsky pes, si tiez mysli, že on vymyslel koleso- asi imbecilov brat z TT. On pobera svoj plat z nasich dani a ma na salame. Snad mu raz niekto da poriadnu na drzku za to

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: