Obmedzenia pri cestovaní do zahraničia platné od 20. marca

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Policajný zbor upozorňuje, že s účinnosťou od 20. marca 2021 sa obmedzuje  vycestovanie osôb do zahraničia za účelom rekreácie na základe uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 160 zo 17. marca 2021 k návrhu na opakované predĺženie času trvania núdzového stavu podľa čl. 5 ods. 2 ústavného zákona č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu v znení neskorších predpisov.

Policajný zbor bude dôsledne kontrolovať a preverovať účel vycestovania osôb do zahraničia. V prípade porušenia tohto obmedzenia môže byť uložená bloková pokuta na mieste až do výšky 1000 eur a priestupok je možné prejednať až do dvoch rokov od jeho spáchania.

Policajti budú kontroly vykonávať aj na letisku v Bratislave, Košiciach a Poprade, tiež na letiskách na celom území Slovenskej republiky, najmä pri letoch do obvyklých  dovolenkových  destinácií.

Žiadame občanov, aby sa v prípade cestovania do zahraničia leteckou dopravou na iný  účel ako na rekreáciu dostavili k odletu v dostatočnom časovom predstihu. Preverovanie účelu cesty do zahraničia môže spôsobiť navýšenie čakacej doby vybavovacieho procesu.

Dovoľujeme si požiadať verejnosť o poskytnutie potrebnej súčinnosti pri preverovaní účelu ciest do zahraničia predložením hodnoverných dokladov preukazujúcich účel cesty. Aj to pomôže urýchliť proces kontroly a vyhnúť sa zbytočným zdržaniam.

 

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: