Cestujúci majú nové povinnosti pri prílete na Slovensko

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

MV SR |MM|  Od štvrtka 10. septembra sa musia osoby, ktoré počas predchádzajúcich 14 dní navštívili rizikovú krajinu a prichádzajú na Slovensko letecky, zaregistrovať na stránke http://korona.gov.sk/ehranica. Nové opatrenie Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky platí od 10. septembra 7:00. Povinnosť zaregistrovať sa na tejto stránke ostáva zachovaná aj pre ľudí prichádzajúcich na územie Slovenskej republiky autom z Ukrajiny.

Potvrdenie o registrácii sú tieto osoby povinné preukázať príslušníkovi Polícia Slovenskej republiky po prílete na územie SR alebo pri vstupe na územie SR cez pozemnú hranicu s Ukrajinou.
______________
➡️ Pripomíname, že v zozname zelených krajín je aktuálne 26 štátov. Sú to: Austrália, Cyprus, Česká republika, Čína, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Grécko, Írsko, Island, Japonsko, Južná Kórea, Lichtenštajnsko, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Monako, Nemecko, Nórsko, Nový Zéland, Poľsko, Rakúsko, Slovinsko, Spojené kráľovstvo, Švajčiarsko a Taliansko. Všetky ostatné krajiny, ktoré nie sú na tomto zozname, sú rizikové.

Nerešpektovanie povinnosti registrácie je priestupkom na úseku verejného zdravotníctva, za ktorý príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva uloží pokutu vo výške do 1659 eur. V blokovom konaní môžu aj orgány Policajného zboru uložiť páchateľovi za nerešpektovanie tohto opatrenia pokutu vo výške do 1000 eur.
_____________
POZOR: OKREM TOHO KAŽDÝ CESTUJÚCI VYPĹŇA FORMULÁR MINISTERSTVA DOPRAVY

➡️ Každý cestujúci, ktorý prilieta na Slovensko z ktorejkoľvek krajiny, musí od pondelka 7. septembra vyplniť formulár na vyhľadanie cestujúceho v súvislosti s ochranou verejného zdravia. Elektronická verzia je na webe Ministerstvo dopravy a výstavby SR ⬇️
https://www.mindop.sk/covid/

Cestujúci vypĺňajú formulár pri prílete na Slovensko už od februára 2020. Doteraz bol prístupný len v papierovej forme a cestujúci ho vypĺňali na palube lietadla. Teraz ho každý cestujúci môže vyplniť v predstihu a pohodlne elektronicky už pred letom. Dostupný je aj v anglickom jazyku.

Viac tu ⬇️
https://www.mindop.sk/…/na-slovensku-sa-uvolnili-lety-pre-c…

https://www.mindop.sk/…/07_09_2020%20Opatrenie%20UVHR%20pre…

Ďakujeme, že sa správate zodpovedne a dodržujete protiepidemické opatrenia.

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: