AKTUÁLNE: Voľný cezhraničný pohyb pre Slovákov v Maďarsku

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM| Ministerka vnútra SR Denisa Saková sa dohodla s Ministrom vnútra Maďarskej republiky Sándorom Pintérom na voľnom cezhraničnom pohybe občanov Slovenskej republiky, ktorí bývajú alebo pracujú na území Maďarskej republiky najviac do 30 kilometrov od svojich hraníc. Hraničnej kontrole sa budú musieť preukázať platným dokladom totožnosti a potvrdením od zamestnávateľa.

Voľný cezhraničný pohyb týchto Slovákov bude platiť od štvrtka 19. marca 2020. Týmto opatrením sa vyrieši aj situácia slovenských občanov v Rajke a susedných obciach. Na túto skupinu slovenských občanov sa nevzťahujú povinné karanténne opatrenia.

Rovnaké pravidlá budú platiť pre občanov Maďarskej republiky, ktorí žijú na Slovensku, alebo tu pracujú, a to tiež pre prípady do 30 kilometrov od našich hraníc. Akékoľvek ďalšie úpravy tejto bilaterálnej dohody budú závisieť od nárastu výskytu pozitívnych prípadov koronavírusu na dotknutých územiach. Dohoda začne platiť od štvrtka od 06:00 ráno, akonáhle bude v stredu odsúhlasená vládou a dôjde k vydaniu opatrenia hlavným hygienikom.

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: